…är kanske inte det roligaste man gör när man renoverar, men det gör enormt mycket för ett rum, när det är klart. Det ser helt enkelt färdigt ut ? Vi har våndats för att göra listningen i taket, speciellt i ”köksrummet”. Vid ena väggen faller taklinjen flera centimeter på rummets bredd och där väggen togs bort är taket i olika nivåer.Efter flera månaders funderingar och en hel del pyssel, blev det äntligen klart i taket…eller, ja…i skrivandets stund…”nästan” klart…ska bara kludda in lite målarfog i två hörn ?Bänkskivan vid hällen har även kommit på plats…likaså skorstenen på spisfläkten har vi äntligen  förlängt… Det intressanta är att när man väl får tummen ur så går det hur bra som helst! ?

Vi har även fått fast takstegen, så sotarn får lite säkrare arbetsmiljö…hängrännorna, på både hus och garage, är på plats ?…hoppas nu bara de stannar kvar och inte följer med när snön rasar från taket.?

Mitt i allt husfixarpyssel köpte vi oss en bredare säng! 180 cm Ekens elegans känns som ett helt hav jämfört med 140 cm Jensen… En ny säng är inget man bara tvärköper…nää…det är många ”ligg” i olika sängar innan man med viss ångest beställer sin framtida ”partner”. ? Ångesten kan dessutom dramatiskt öka, när man ser prislappen. Lägg till en sänggavel så blir det ännu värre! ?

Då kom jag på att ”vi” skulle göra en egen sänggavel…i detta fall sanning med viss modifikation…Bosse var inte riktigt lika entusiastisk med tygprover å planering… ? Efter diverse tygprover (joo…färgen måste stämma med både säng och sovrumsfärger i övrigt…) så blev det ett möbeltyg i ”läderlook”. Beställde från http://sovtex.se/  Kanonbra bemötande och snabba, smidiga leveranser!

Turligt nog har vi ett stort garage där det går pyssla med lite av varje. Så nu är den strax klar…en rejäl pjäs, som definitivt är stabilt byggd! ?Fattas lite arbete på den men planen är att sänggaveln flyttar in under dagen ?

Uppdatering:…nu är gaveln på plats efter några icke nämnbara ramsor! Tycker den blev toksnygg! ?Å förresten…huset vid vägens slut har fått sej ett namn… LotteBo❣