Det går framåt…

I veckan har det verkligen hänt saker!

Måndag gjöt vi stöden runt den trasiga grunden.

Tisdag tog vi bort gjutformarna.

Onsdag började vi med golvåsarna, VVS-Markus grejade lite med nya avloppet, el-Magnus kom förbi och drog en kontakt till avfuktaren.

Torsdag skruvade vi golvåsar för glatta livet … (jag var klar 22.30).

Per-Åke, som för övrigt äger marken nedom huset, kom på kvällen och grävde det nya avloppet … VVS-Markus var här och lade ned rören … och vi fick låta bli att använda avloppet resten av kvällen/natten ?

Fredag morgon kom VVS-Markus tillbaka och fortsatte med avloppet. Avfuktaren skulle installeras … proceduren här var att täcka botten i grunden med plast, lägga ut spirorör med små hål i alla rummen, där avfuktaren blåser ut torr luft, som cirkulerar i grunden.

Avfuktaren blåser sedan ut den fuktiga luften på utsidan huset … och voila … man har en torr och fräsch torpargrund! ?

Lördag skottade Bosse jord på baksidan och snyggade till där grävaren farit fram … efter lunch började vi lägga trossbotten … pjew! ? … vi somnade rätt tidigt i soffan ?

Söndag: idag har vi pillat lite både inne och ute och lagt isolering i golvet … så långt det gått. Det är bara på några ställen vi lämnat ”öppet” där golven ska stöttas underifrån, stämpas, så de inte sviktar, för golvåsarna är ganska långa.

Visst har vi varit flitiga i veckan? ?

Kan berätta lite kuriosa om huset: Grävare Per-Åke berättade att hans pappa köpt marken och att ungdomarna häromkring haft huset som ”partyställe” … de hade piffat till i huset … målat taket (i fd sovrummet) med Alimak-blå färg och täckt väggarna med ugnsfolie! … kan föreställa mej hur det såg ut ?

På 50-60-talet nångång, bodde här en tant som hade höns och man kunde gå hit och få ett ägg … well … the tant is back! ?

Föregående

Förseningar…men plötsligt vart det måndag

Nästa

Rapport från blivande soffhörnet…

  1. eva

    Bravo , nu har det hänt mycket ser jag, tur att det inte är svinkallt och snö ute.

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén