Jaa … säg det …

Faktum är att det bara är mellan tummen och pekfingret som vi har en aning … arbetet med grunden görs på löpande … alltså timtid.

Det känns som det går bra i alla fall, så förhoppningsvis drar det inte iväg alltför mycket.

Och ett annat faktum är att grunden måste renoveras så bra det går, inom rimliga ekonomiska ramar … vi har liksom inget alternativ. Hus behöver en bra grund.

Här planerar vi att göra ett av två hål, så att luft kan cirkulera nere i grunden.

Det gäller att vara klok och inte enbart tänka på vad det kostar. Som t ex en avfuktare …

Det kostar oss 30 000 att sätta in en avfuktare men det är så pass mycket enklare att planera och sätta in den nu, än att göra senare, om det skulle bli problem med fukt. Om jag har förstått saken rätt så är torpargrund = fuktproblem … förr eller senare.

Så vi försöker hålla igen på kostnaderna på andra sätt …

  • Det blir ett IKEA kök, som vi förhoppningsvis sätter ihop utan att få utbrott …
  • Vi sätter in de vitvaror som fungerar i nya köket. Har köpt en spishäll för jag vill ha ugnen i arbetshöjd.
  • Ett stort fönster ovanför diskbänk samt 2 nya med rätt mått till köket, hittade vi hos en bygghandel, som gav oss bra pris på dem, för de var felbeställda.

Jämfört med annat kök och specialbeställda fönster tror jag slutsumman diffar med närmare 100′. Lägger man till nya vitvaror så drar det iväg ännu mer.

I fredags var det regnfritt för en gångs skull, så vi passade på att förena nytta med nöje … tog en tur, kollade på golv på hemvägen. Det finns minst sagt en uppsjö och det absolut snyggaste golvet hade nog Kährs … kostade dock över 1100/ kvm!

Nja … tror nog det blir ett Pergo … det gäller som sagt att vara lite klok ?