Två dagar senare…

Redan första dagen hände det grejer...makadam fylldes med transportband in genom fönstren i vardagsrummet/blivande köket och sovrummet/blivande vardagsrummet.

Ena fönstret var fast så det plockades ut för att transportbandet skulle komma sej in ?Alternativet hade varit att kärra in gruset ... troligen ingen tycker det är ett bra alternativ.

Traktorföraren tillhandahöll gruset, en gubbe portionerade det på transportbandet och en tredje såg till att det spreds inne i huset.

Det har regnat här i flera veckor så marken är inte krut-torr precis ... hela gården kommer nog att se ut som en leråker innan allt är klart ... aja, tomten får vi roa oss med sedan ... huvudsaken huset blir beboerligt!

Avloppsstammen i marken är förmodligen kring 80 år så den ska vi byta ut, så den blir fräsch. Avloppet ska också bytas ... dels för att rummen ska möbleras om men även för det är inte är ordentligt gjort.

T ex avloppsklockan hade man placerat under köksgolvet, vilket inte är att rekommendera. Den ska sitta någonstans där man kommer åt den för de har en begränsad livslängd och behöver kontrolleras. Vanligen är de placerade på vinden.

VVS Markus från grannbyn kom för att planera in när avloppet ska grävas. Det är lite knepigt att gräva kring och under grunden då den ser ut att kunna rasa när som helst.

De tre inspektörerna undrar varför traktorn gjort så djupa spår i gräsmattan ...

Dag två fick köket/blivande sovrummet makadam och det grus som blev över planerades ut på den gyttjiga gårdsplanen.

Nu är alltså etapp 1 avklarad där vi fyllt makadam så det är 60-65 cm till golvåsarna. Nästa steg är att göra gjutformar just innanför befintlig grund, för att stabilisera den.

Föregående

Efterlängtad imorgon

Nästa

Vad är planen, egentligen…?

8 Kommentarer

  1. Erik

    Snyggt ?

  2. Veronica M

    Jättekul å få följa renoveringen på denna fina blogg du har Lotta ?

  3. Jösses,Du har händerna fulla ?. Det blir spännande att följa bloggen och se när det börjar ta form. Lycka till o Ha det gott ?

Lämna ett svar

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén